keskiviikko 14. toukokuuta 2014

KanalavierailuKävimme tutustumassa kanalaan, josta meidän tipumme saapuvat kesäkuussa. Onhan hyvä päästä tutustumaan kananpentujen kotioloihin ja vanhempiin sekä kasvattajaan. Täten voidaan varmistua siitä, että tipun kasvuolosuhteet ja -edellytykset ovat kohdallaan ja jatkossa vältytään mahdollisilta käytös- ja terveysongelmilta. Onneksemme kaikki edellä mainitut seikat toteutuivat ja tipujen lähtötilanne todettiin ensiluokkaiseksi! 

Kuvien laatu ei valitettavasti ole aivan ensiluokkainen. Kanat olivat kovasti liikekannalla ja osa kuvista on otettu tiheäsilmäisen verkon läpi.

 


Luulenpa että tämä oli ensimmäinen kerta kun pääsin ylipäätään kanalassa käymään. Ei ole tutuilla / sukulaisilla kanoja ollut. Olin henkisesti valmistautunut ankaraan kanankakan hajuun, joka ei irtoaisi vaatteista kuin pesukoneessa. Höpö höpö, siellä mitään haissut. Kanoilla puhtaat kuivikkeet, valoa ja tilaa. Hieman ne osa kanoista väisti vieraita ihmisiä, mutta osa tuli heti juttelemaan. Elämäänsä tyytyväisiltä vaikuttivat. Kanat saivat mielensä mukaan kulkea ulko- ja sisätilojen välillä. Jostain syystä ulkotiloista ei näemmä tullut otettua yhtään kuvaa.Kanoja oli muutamaa eri rotua. Käsittääkseni mukana oli ainakin piikkiöläistä ja iittiläista kantaa, joiden kanat olivat ruskeita, mustia ja ruskeanmustia ja kukot kuin suoraan ala-asteen aapisen kannesta! Lisäksi oli pieniä kääpiökanoja, joiden hieno rotu ei jäänyt mieleen. Näiden kääpiökanojen tipu oli kyllä melkonen tapaus. Että kuinka pieni pikkuinen tipu oikein voi olla! Hän pysyttelikin turvassa emon selässä. Kääpiökukot olivat niin polleita että hyvä etteivät pyrstölleen keikahtaneet!
Kanojen lisäksi tällä lintuharrastajalla oli myös viestikyyhkyjä (Huomaa asiantunteva termi. Nehän siis eivät ole kirjekyyhkyjä!). Kyyhkyillä oli oma lakka, josta ne lentelivät ulos ja sisään miten mielivät. Kävivät välillä tekemässä kierroksia lakan yllä ja palasivat taas kukertamaan sisätiloihin. Kyyhkyt olivat niin hauskoja, että on vaikea pitää pää kylmänä ja olla haluamatta niitäKIN. Niistä kun ei varsinaisesti ole minkään valtakunnan hyötyä. Vai olisiko jonkinmoinen ”hyödyllisyys” mahdollista keksiä…Lokki vai kyyhky?

Pari viiriäistäkin piippasi omassa häkissään. Heidän mielestään vieraat olivat kovasti pelottavia.
 


Reissun huipennukseksi päästiin vielä kurkistamaan hautomakoneeseen. Siellä meidän tulevat tipumme köllöttivät vielä kuorissaan. Lämpötila ja kosteusprosentti olivat huolellisen tarkkailun alaisena. Lisäksi munat käännetään kolmesti vuorokaudessa. 21 vuorokautta kuluu hautomakoneessa ja sitten olisi kuoriutumisen aika. Just nyt ei millään malttais odottaa!


4 kommenttia:

 1. Pulunkakka on tosi hyvää lannotetta kasveille! Ranskassa ainakin aktiivisesti käyttävät sitä siihen tarkoitukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuu! Tuohan kuulosta täysin järkevältä syyltä hankkia puluja! =D

   Poista
 2. Eikö ois hienoa lähettää naapuriin "testari" omalla kyyhkyllä? :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähänkö ois hienoa! Pulun värin vois valita viestin "sävyn" mukaan... Naapurit toivokoot ettei heitä lähesty musta pulu =D =D =D

   Poista