sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Ankanpoikasten lastentarha

Savolaiselle ranchille muutettuani erehdyin ihmettelemään että mikäpä se on tämä pihamaalla oleva vanerinen "kehikko". No sepä oli tietysti ankanpoikasten lastentarha.

Siinä kohtaa kun ankanpoikaset kasvoivat ulos tiponaariosta, ne siirrettiin pihalle ko. tiloihin.


Lastentarhan perusosa on siis vanerinen kehikko, joka on kooltaan 180x180cm. Korkeutta kehikolla on 55cm, joten siinäpä mahtuvat keskenkasvuiset tepastelemaan mukavasti.


Kehikkoa peittää vahva verkko, jotteivat kissat, petolinnut yms. pääse poikasiin käsiksi. Takanurkassa oikealla on ankanpoikasten spa-osasto, eli vanha suihkukaapin pohja, josta on poistoventtiili teipattu umpeen. Vettä saa olla vaihtamassa päivittäin. Sotkuista porukkaa nämä räpyläjalat.

Takanurkassa vasemmalla on lämpölamppu. Se on kesämallistoa, eli se ei lämmitä niin kuumasti kuin talvimallit. Lamppu laitetaan päälle vain yöksi, jolloin koko lastentarhan päälle levitetään pressu. Lamppu on asennettu roikkumaan vinoon kehikon kulmasta keskiosaa kohti, jotta ankat voivat asettua haluamalleen etäisyydelle lämmönlähteestä. Päivisin pressu peittää tarhan osittain, jotta ankat pääsevät halutessaan varjoon auringolta ja suojaan sateelta.


Kuukauden ikäiset poikaset kasvattavat jo sulantapaisia.


Vielä täytyy vähän googletella sitä, milloin ja millä kuviolla uskaltaisin päästää pikkuankat isojen ankkojen ja kanojen seuraan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti