tiistai 22. heinäkuuta 2014

Survival bagNaisen käsilaukku. Sehän on jo itsessään varsinainen käsite. Yleensä se sisältää kaoottisen kokoelman kaikkea mahdollista lasten leluista hygieniatarvikkeiden ja meikkien kautta erilaisiin sähköisiin vempeleisiin. Olen kuitenkin vienyt käsilaukun sisällön ns. next levelille. Minulla on survival bag.

Koska ikinä ei tiedä minkälaisiin tilanteisiin maailmalla joutuu, on syytä varautua kaikkeen. Ihan kaikkeen. Koska olen koonnut ja täydentänyt laukun sisältöä vuosia, tässä kattava listaus siitä, mitä kaikkea ihminen voi reissuillaan tarvita. Reissuihin lasketaan myös matkustaminen lähikauppaan, tahi naapuriin.

Ensinnäkin itse laukku on valittava erittäin tarkoin. Mikä tahansa kiinalainen muovitimantteja, tupsuja ja tingeltangeleita pursuava pussukka ei nyt vaan käy, koska niihin ei yleensä mahdu juuri mitään ja ne eivät ole kestäviä. Tulee myös huomioida, että sellaisella käsissä roikotettavalla ei tee sitten yhtään mitään. Sen verran on oltava hihnaa, että laukun saa vastakkaisen olan yli kietaistua. Käsien pitää olla vapaana kiinnittämään moottoripyörän kypärä, halaamaan eläimiä ja ihmisiä, poimimaan omenoita ja ottamaan kiinni karanneita kanoja. Siksipä varmin valinta on jonkin armeijan kassi. Ne kestävät kelejä, elämää ja meininkiä. Itse etsin sopivaa laukkua vuosia, kunnes älysin kitistä täydellisen laukun löytymättömyyttä miehelleni, joka kaivoi kaapistaan Suomen armeijan kaasunaamarilaukun. Se on Täydellinen. Kaasunaamari sinne ei tosin enää mahdu mukaan. Laukku on paksua kangasta ja varustettu SA-leimalla. Tuunasin sen näköisekseni. 
Koska laukussa ei ole valmiina lokeroita, kaikki tarpeellinen on sijoitettu pieniin kangaspusseihin. Jotta pussukoista koskaa mitään löytäisi, ne on suurinpiirtein teemoitettu. Joka pussissa on siis tietyntyyppistä tavaraa.

Työkalupakki:
·         tulukset
·         rautalankakieppi
·         vaijerisaha
·         ruuvari (jossa on 4 erilaista vaihtopäätä)
·         taskulamppu
·         sivuleikkurit
·         kangasteippirulla (jeesusteippiä ei vieläkään saa pienissä rullissa)
·         kumilankoja
·         nippusiteitä (muutamaa eri kokoa)
·         lyijykynä
·         sakset
Varavaatepussi:
·         sukat
·         villasukat
·         pelastuslakana (foliopeite, estää lämmön karkaamisen)
·         buff
·         sormikkaat
Säläpussi 1:
·         kangasmerkkejä (odottavat sitä päivää, että laukku ehtisi suutarille)
·         korvatulpat (näitä katoaa joka ajoreissulla)
·         pinnejä (kts. edellinen)
·         hiuslenksuja (kun se ainoa rapsahtaa pimeässä teltan toiselle laidalle)
·         pumpulipuikkoja
·         kertakäyttöhaarukka, -veitsi ja –lusikka
·         särmärit (housunlahkeet ojennuksessa tilanteessa kuin tilanteessa)
·         sormiparistoja
Säläpussi 2:
·         käsidesipullo
·         hiuslakkapullo
·         huulirasvaa
·         käsivoide
·         terva-pihkasalva
·         hammaslankaa
·         muovihanskat (you’ll never know)
·         lisää hiuslenksuja
·         haulikon paukkuja (nämä on terveellistä muistaa poistaa ennen lentokentälle marssimista)
Matka-apteekki:
·         särkylääkkeitä
·         laktoosilääkkeitä
·         närästyslääkkeitä
·         kyypakkaus
·         laastaria (hassuilla kuvilla)
·         peili
·         allergialääkkeet (kolmet)
·         flunssalääkkeet
·         punkkirauta
·         lisää pinnejä ja hiuslenkkejä (onko näitä joka pussukassa?)
·         hätätilakajal (stumppi)
·         hätätilaripsari (mini)
·         hätätilahuulikiilto (se jota muuten ei koskaan käytä)
·         niitä naisten välttämättömiä juttuja (en todellakaan laittanut kuvaan)
·         kosteuspyyhkeitä
·         varakorvikset (10mm holkit)
Lisäksi laukun pohjalla:
·         ompelutarvikekukkaro
·         16 –teräinen sveitsiläinen linkkuveitsi
·         toinen (isompi) taskulamppu
·         kyniä
·         hiusharja
·         nenäliinoja (pikkupaketteja)
·         muovikasseja
·         Jawan tulppa
·         lompakko
·         kalenteri (paperinen, edelleen, en luovu)
Ihan heti ei tule mieleen tilannetta, että olisin tarvinnut jotain, mitä laukusta ei olisi löytynyt. Paitsi setelirahaa. Lukuisat ovat myös ne kerrat, kun olen kanssakulkijoitani mieluusti valikoimallani auttanut. Kovasti paljon ylimääräistä ei esim. viikonloppureissulle tämän kassin lisäksi tarvitsekaan pakata. Mitä nyt jotain varavaatteita, jotka voi sitten tuoda sunnuntai-iltana takaisin käyttämättöminä, koska olet rymynnyt niissä samoissa sadevermeissä koko jumalan viikonlopun.

Vanhojen moottoripyörien näytösajoissa tekstiiliteippiä tarvinnut tuttu totesi että ”Ei sinulla tuossa laukussa taida huulipunaa ollakaan?” No eipä ole ei. Vielä ei ole sellaista kriisiä vastaan tullut, että siitä selviämiseksi huulipuna olisi ollut tarpeen.

Viime viikonloppuna laukun varustuksessa ilmeni puute: teepussit. Epätoivo ehti jo hiipiä kohti kun mökkiviikonlopun hämyisenä aamuna muu porukka keitteli kahvia ja minä hoksasin lähteneeni reissuun ilman teepusseja. Aamuahan ei saa käynnistymään ilman teetä, tai ainakin vaara pyörii että päivä lähtee heti alkujaan väärille urille. Onneksi mökin tarpeistosta löytyi kuin löytyikin parit teepussit. Kiitos niistä. Vettähän nyt sentään yleensä on saatavilla melkeinpä missä tahansa. Note to self: Lisää vakiovarustukseen teepussit.

6 kommenttia:

 1. Hiljaseksi vetää... :D Ja noi mahtui kaikki tuonne laukkuun?? Ei taida kyllä muilla olla vastaavanlaista survival pakettia, noilla pitäs pärjätä tilanteessa kuin tilanteessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä settiä on viilattu vuosia =D Ja kyllä, armeijan kaasunaamarilaukku imaisee tuon kaiken!

   Poista
 2. Mulla on autossa vähän samanlainen "aina mukana" reppu. Työkaluina löytyy monitoimityökalu, tulukset ja puukko (nippusiteet, teippi ja pari ruuvia täytyy lisätä) Vaatteina löytyy villasukat, avaruuslakana, alushousut ja pienessä paketissa armeijan pyyhe sekä uikkarit. Kempparista löytyy särkylääkkeitä, kyypakkaus, hammasharja ja tahna. Säläpussista löytyy minikompassi, mato-onkisetti, kynttilä, vedenkuljetus pussi, ja vedenpuhdistutabletteja. Säläpussikakkosesta löytyy vanha kännykkä, veivattava taskulamppu/kännykänlaturi, muistitikku, vähän käteistä. Sivutaskussa on aina enegriapatukoita ja rusinoita (verensokeri jos laskeen niin kärttykeiju iskee ;) ) ja repun yläosasta löytyy fleeceviltti.. eli aina voi pysähtyä uimaan, ongella ja piknikille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Mahtavaa! Tuostapa kehittelen omaani muutamat välttämättömyydet lisää! Ainakin mato-onkisetti on lisättävä ja vedenpuhdistustabletit. Kiitos!

   Poista
 3. Claes Ohlson myy pieniä rullia keisaria valkoisena ja mustana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Oikeesti? Sitähän on saatava justhetinyt. Kiitos tiedosta! =)

   Poista